Konventionell växtodling bedrivs inom driftsbolaget Lisjö Säteri AB. Denna är fördelad på tre driftsenheter spridda kring Surahammar. Företaget har specialiserat produktionen till tre huvudsakliga grödor, havre, korn och vete. Detta för att optimera nettot med rådande resurser. Delar av spannmålen används till djuren, medan den största delen går till avsalu. Av vallarealen som i sin helhet är lokaliserad till Lisjö med omnejd nyttjas större delen till grovfoderproduktion i form av hö och ensilage.
Lisjö Säteri förfogar över en spannmålstork med en total lagringskapacitet på 2 800 ton, vilket gör att stora delar av skörden kan lagras och därigenom säljas vid en så optimal tidpunkt som möjligt.
På Lisjö bedrivs också en omfattande animalieproduktion. Stor hänsyn tas till djuren och dess välmående. Tonvikten ligger på köttproduktion och uppfödning av dikalvar för att utnyttja de stora betesmarkerna i så stor utsträckning som möjligt och för att hålla ett öppet landskap. För att kunna möta marknaders krav på utbud och efterfrågan läggs mycket tid på att se framåt och försöka hitta nya vägar att gå för att snabbt kunna anpassa och utveckla verksamheten efter de krav som marknaden ställer.
David Edeen på Lisjö Säteri, ansvarar för driftsbolaget och dess ca 750 ha åker och betesmark.
Sådd med rapidsåmanskin.
Betesmarkerna intill herrgåden hålls öppna tack vare nötkreaturen.
Trösning hösten 2014 med Claas Lexion 480.
Tömning av tröska.
Fendt 724 med hö och halmpress.
Stängläggning av hö.
Idag bedrivs vallodling på en större dela av arealen som sedan säljs som foder i form av hö och hösilage.
Det är främst följande sädesslag som odlas på idag: